Moixeró

Coll de Trapa - Coll de Pendís

  

Circuit meravellós per la part més alta de la serra, enmig de boscos de pi negre i assolint el cim del Moixeró. El recorregut és molt fàcil. S’inicia per una pista forestal molt còmoda de caminar, fins a un coll molt definit on gaudirem d’una espectacular vista del Moixeró. Un cop al cim, veurem la plana de la Cerdanya i les muntanyes que fan frontera amb Andorra i França. Després de l’ascensió, l’itinerari baixa a buscar el coll de Dental i flanqueja cap a l’oest pel vessant del berguedà (seguint les marques del GR), amb vistes aèries a la vall del Llobregat i al fantàstic Pedraforca.

 

  

Sortim de Cal Trisca amb cotxe cap al poble de Bellver de Cerdanya, passem pel davant del camp de futbol i prenem el trencar a Bor, seguim fins al poble de Pedra, el passem de llarg i arribem a Riu. Situats a la plaça de l’ajuntament seguirem recte i sortirem del poble en direcció a coll de Pendís (rètol: 12’5 km) per una pista forestal en prou bon estat per fer-la amb un turisme.

Arribem a una cruïlla de pistes: la pista que baixa a la vall de l’Ingla, la que va a coll de Pendís, la de coll de Trapa i la pista per la qual hem pujat. Punt molt i molt ben senyalitzat. (30 min. de cotxe).

Aparquem el cotxe i traspassem a peu la tanca (verda i blanca).

 

 

 

moixero 2

 

Després de la barrera la pista continua recta (fins al coll del Pendís). Veurem una pista a la nostra esquerra, aquesta és la que ens interessa perquè ens durà al coll de Trapa. Indicador de punt d’aigua a 3’3 km. (cercle groc).

 

moixero 3

 

Arribem a coll de Trapa. Punt fàcil d’identificar: pas canadenc i fustes pel “vailet” del bestiar en un revolt de la pista que ve de les Esposes.

 

moixero 4

 

Seguirem la pista que gira a la dreta i segueix en pujada. (No agafarem la pista que baixa per l’esquerra i que va al refugi de les Esposes).

La pista és sempre evident. Passem per un punt d’aigua (abeurador) i, poc després, arribem a un prat on la pista es desdibuixa una mica per l’herba. Veiem el coll molt definit i proper. La pista segueix cap a la dreta. Fem un parell de marrades i un flanqueig a l’esquerra, i arribem al coll esmentat.

 

moixero 5

 

Des d’aquí gaudirem d’una fabulosa vista frontal del Moixeró.

Temps acumulat: 37 min.

 

moixero 6

FOTO DE PAS 

 

En aquest punt ens dirigim cap a la dreta del cim i, sense perdre alçada, fem un flanqueig cap al coll de Dental. (No seguirem la pista que baixa a buscar la cabana i la bassa d’aigua).

Al coll de Dental veurem el Pedraforca en primer pla i el Comabona a la seva dreta. Pujarem per la falda i el llom del Moixeró fins arribar al cim.

 

moixero 7

 

Temps acumulat: 53 min. 

Des del cim podem veure tot el recorregut de tornada: baixada a coll de Dental, travessa pel bosc sota el Turó del prat Agre i baixada fins al coll de Pendís.

 

moixero 8

 

Tornem de nou al coll del Dental on trobarem les marques del GR (vermelles i blanques) que vénen del berguedà, així com indicadors al refugi St. Jordi.

Des del coll de Dental ens dirigim cap al NW seguint el GR, cap al bosc sota el Turó del prat Agre. El camí fressat, fitat i constantment marcat va travessant el bosc en direcció W pel vessant del berguedà.  

Hi ha marques de GR noves. Aquestes travessen el bosc amb l’única excepció d’un punt que travessa un prat, aquí no hem de perdre alçada.

 

moixero 9

 

Arribem al coll de Pendís. Temps acumulat: 1 h 35 min.

Abandonem les marques de GR i agafem la pista forestal tot girant a la dreta i en pujada (marques de No-GR). Aquesta pista està tancada al trànsit en el punt de la tanca (verda i blanca) on hem començat el circuït. Arribarem al cotxe en uns 20 minuts.

 

moixero 10

 

Temps total: 2 h.

Nota: de baixada amb el cotxe, tenim dos punts d’aigua al costat de la pista; situats: un a prop del camí al mirador de Ras i l’altre a prop d’un pas canadenc.

 

 

C a l T r i s c a - Carrer Major, 14 - 25721 - Nas -Bellver de Cerdanya - N 42.348716' E 01.743585 - Tel. 628 56 84 77