Els Collets del Cadí

 

Itinerari que transcorre per sota les roques del Cadí i que creua prats alpins a dos mil metres d'alçada. Serra imponent, torrenteres impressionants, tarteres immenses, prats fantàstics, vistes espectaculars ... Increïble!

 

Sortim de Cal Trisca amb cotxe i ens dirigim a Santa Eugènia. Creuem el poble i seguim cap a Montellà. A punt d’arribar-hi veurem una pista forestal que ve per la nostra esquerra i que haurem d’agafar. Prenem aquesta pista (el primer tros una mica malmès per l’aigua) que ens portarà fins al prat d’Aguiló en uns 35 min. Hi ha lloc per deixar el cotxe. Caminem 5 min. fins al refugi.

 

Collets 1

 

Davant del refugi veurem marques de PR (grogues i blanques) que es dirigeixen al pas dels Gosolans, però nosaltres seguirem uns metres més per sobre del refugi i ens abocarem a la vall de Bastanist. Aquí, la roca és fosca i la terra vermellosa. En aquest punt, hem de baixar uns 50 metres per prendre el camí fressat i amb fites que surt per l’esquerra.

 

Collets 2

 

Després, el sender ens fa creuar un torrent estret i, tot seguit, un llom on encara hi ha les conseqüències d’una allau (arbres caiguts). 15 min.

 

Collets 3

 

Alerta: després de travessar aquest llom trobarem una bifurcació de senders molt marcada; hem d’agafar el camí de la dreta que baixa i que està fitat (no hem agafar el de l’esquerra que segueix flanquejant).

Passem per una zona amb molt caràcter: una torrentera molt fonda amb el terra vermellós.Arribem a un collet on gaudirem de vistes sobre la serra dels Cortils. 25 min.

 

Collets 4

 

El sender surt per l’esquerra d’aquests dos arbres secs. Anem baixant fins a una zona pedregosa que és l’inici d’una tartera, 7 min. Des d’aquí veiem el coll de l’Estenedor. 47 min.

 

Collets 5

FOTO DE PAS

Alerta: sortim del coll prat avall (no agafarem el sender per l’esquerra amb fites). Passem un abeurador (punt d’aigua) i sortim, al final del prat, per l’esquerra.

 

Collets 6

 

Trobem, de nou, el sender ben definit i amb fites. Seguim baixant i arribem a una tartera. 1 h.

 

Collets 7

 

Remuntem fins a un llom i baixem a una altra tartera més herbosa. 1 h 20 min.

Passem dos colls (7 min. i 5 min. respectivament). 

Collets 8

 

Una última baixada forta ens porta fins a una pista, en desús, que creua el sender. Seguim en la mateixa direcció i, flanquejant, arribem al prat de Cadí.

Temps d'anada: 1 h 45 min.

 

Collets 9

 

Tornada pel mateix camí.

Temps total: 4 h

 

C a l T r i s c a - Carrer Major, 14 - 25721 - Nas -Bellver de Cerdanya - N 42.348716' E 01.743585 - Tel. 628 56 84 77