Cal Trisca-Sta. Eugènia-Cal Trisca

 

Volta circular per gaudir de l'entorn de Cal Trisca. Creuarem el pla de Nas; baixarem a la vall de Ridolaina; visitarem l'església de Santa Eigènia; passarem pel poble d'Olià i tornarem a Nas.

 

Sortim de Cal Trisca cap a la dreta, seguim recte fins al Cap del Serrat on veurem una caseta de formigó. 10 min.

Darrera de la caseta surt el sender que baixa a la vall de Ridolaina. 15 min.

En arribar a la vall trobem una pista forestal. Anem cap a la dreta (a l'esquerra arribaríem a la casa de La Molina). Seguim vall avall, creuem el torrent un parell de cops i arribem a una bifurcació de pistes (senyal de prohibida la circulació de vehicles). 10 min.

Continuarem amb la mateixa direcció que portàvem (a l'esquerra creuaríem el torrent de nou i arribaríem a la palanca de la pista asfaltada que uneix Sta. Eugènia i Montellà, a l'alçada de Cal Piltre).

Ara el camí puja una miqueta i s'allunya del torrent. Trobem una altra bifurcació de pistes. Anem a la dreta. 25 min. Trobem marques del GR-150 que seguirem fins a Sta. Eugènia. 15 min.

En arribar al poble de Sta. Eugènia girem a la dreta. Quan arribem a la cruïlla amb la carretera que ve de Bellver de Cerdanya i puja a Olià i Nas, 5 min., la creuarem.

Agafem la pista forestal que tenim just al davant. Continuem seguint les marques del GR. Passem pel davant del Mas Cardina, 5 min., i arribem al poble d'Olià pel carrer de Roc Tedró, seguim pel carrer de Sta. Eugènia i arribem a la plaça d'Olià, continuem pel carrer de Ferratge i trobem un pòster que ens indica els senders: GR-150 i PR-C-124. 5 min.

Anem cap a l'esquerra per la pista forestal que surt del poble, fem un parell d'esses i trobem bifurcació de pistes, i un altre pòster amb indicadors del GR i del PR. 10 min.

Continuarem de pujada seguint el PR (marques blanques i grogues) que ens porten fins al poble de Nas. Arribem al poble pel costat de les cases de "Les Basses". 20 min.

 

Temps total: 2 h.

 

Anem cap a la dreta i, de seguida, trobem una cruïlla. Seguim recte cap a Pi (a la dreta la carretera puja a la casa de colònies Cortariu). Arribarem al poble passant pel costat d'un parell de granges. 10 min.

Anem cap a la dreta pel carrer del Raval. El camí puja fort, passa pel davant de Cal Cavaller i puja a buscar un parell de cases més. Darrera de l'última casa veurem el rètol del Camí de Ferradura que hem de seguir (marques de color blau). 3 min.

El sender puja pel vessant dret i va prenent alçada de la vall de Pi. Trobem una bifurcació de senders. 15 min.

Anem cap a la dreta (a l'esquerra baixaríem a la vall de Pi). De seguida, el sender es converteix en pista, i més endavant, passa a tocar d'un camp gran on ja veurem la casa de Cortariu. Creuem el camp per retallar camí. Al costat de la casa trobem el rètol indicador del camí del Gónec i de Nas. 5 min.

Des del rètol, anem recte en direcció a Nas. La pista passa per davant d'unes ruïnes i baixa a creuar la coma. Després puja a buscar un camp que resseguirem uns 20 metres pel costat dret i veurem una pista forestal que hi arriba. 10 min.

La prenem i, de seguida, veurem el poble de Nas. Ja només ens cal anar seguint la pista fins al poble. 5 min.

 

Temps total: 1h 15 min.

 

 

C a l T r i s c a - Carrer Major, 14 - 25721 - Nas -Bellver de Cerdanya - N 42.348716' E 01.743585 - Tel. 628 56 84 77