Cal Trisca-Pi-Cortarriu-Cal Trisca

 

Volta circular per descobrir l'entorn de Cal Trisca. Sortirem del poble pel camí vell que baixa a Olià. Predrem el GR-150 per anar al poble de Pi, pujarem a buscar la casa de colònies de Cortariu i creuarem el pla de Nas tot passejant a tocar dels camps.

 

Sortim de Cal Trisca cap a l'esquerra en direcció a l'entrada del poble. En arribar al carrer Pedralló girem a la dreta passat pel davant de les cases de Les Basses i prenem la pista forestal que baixa a Olià. Abans d'arribar-hi, trobem una cruïlla de pistes i uns rètols que indiquen el GR-150 (a Olià i a Bellver de Cerdanya) i el PR-C-124 per on venim. 15 min.

Anem cap a la dreta seguint el GR en direcció a Bellver de Cerdanya. Creuem un torrent, i anem deixant de banda alguna pista que ens arriba des d'algun camp seguint sempre per la pista principal. Arribem a una carretera asfaltada on veiem una explanada amb una tanca i plena de ferralla. 10 min.

Anem cap a la dreta i, de seguida, trobem una cruïlla. Seguim recte cap a Pi (a la dreta la carretera puja a la casa de colònies Cortariu). Arribarem al poble passant pel costat d'un parell de granges. 10 min.

Anem cap a la dreta pel carrer del Raval. El camí puja fort, passa pel davant de Cal Cavaller i puja a buscar un parell de cases més. Darrera de l'última casa veurem el rètol del Camí de Ferradura que hem de seguir (marques de color blau). 3 min.

El sender puja pel vessant dret i va prenent alçada de la vall de Pi. Trobem una bifurcació de senders. 15 min.

Anem cap a la dreta (a l'esquerra baixaríem a la vall de Pi). De seguida, el sender es converteix en pista, i més endavant, passa a tocar d'un camp gran on ja veurem la casa de Cortariu. Creuem el camp per retallar camí. Al costat de la casa trobem el rètol indicador del camí del Gónec i de Nas. 5 min.

Des del rètol, anem recte en direcció a Nas. La pista passa per davant d'unes ruïnes i baixa a creuar la coma. Després puja a buscar un camp que resseguirem uns 20 metres pel costat dret i veurem una pista forestal que hi arriba. 10 min.

La prenem i, de seguida, veurem el poble de Nas. Ja només ens cal anar seguint la pista fins al poble. 5 min.

 

Temps total: 1h 15 min.

 

 

C a l T r i s c a - Carrer Major, 14 - 25721 - Nas -Bellver de Cerdanya - N 42.348716' E 01.743585 - Tel. 628 56 84 77