Cal Trisca-Cortal de l'Oriol-Cal Trisca

 

Ruta per excel·lència dels caminaires de Cal Trisca. Creuarem el pla de Nas, prendrem el PR-124 del Camí dels Segadors (marques blanques i grogues) fins al Cortal de l'Oriol. De tornada, anirem a trobar el camí vell que la gent del poble utilitza per pujar el bestiar als prats de muntanya.

 

Sortim de Cal Trisca cap a la dreta i creuem el pla de Nas seguint la pista forestal i el PR (marques grogues i blanques) del Camí dels Segadors. Al final del pla, la pista fa un revolt a l'esquerra. Continuem i en arribar al segon revolt a l'esquerra, prendrem el sender que surt per la dreta i s'endinsa al bosc. Anem seguint el PR. 10 min.

Aquest camí, troba de nou la pista forestal que prendrem cap a la dreta. Continuem per la pista forestal i després de 10 minuts creuem un pas canadenc. Seguim caminant, tot endinsant-nos cap a la vall de Ridolaina. En arribar a una corba a l'esquerra molt pronunciada, prendrem el sender que surt per la dreta i s'endinsa al bosc. 20 min.

Aquest caminet fa una llarga diagonal de pujada. En arribar a la pista forestal, girem a la dreta i trobem la font Tosca. 10 min.

Després, continuem per la pista fins a l'abeurador de la font de l'Orri. Just al davant, veiem una bifurcació de pistes. Anem per la de l'esquerra que puja una mica i va a buscar el cortal de l'Oriol. Molt bona vista del Comabona. 10 min.

De tornada, fem el mateix camí fins a la font Tosca. 7 min.

Un cop passada la font, continuem per la pista forestal (no prendrem el sender del PR per on hem pujat). Hem d'estar alerta perquè en una corba molt pronunciada a l'esquerra haurem d'agafar el camí vell que surt per la dreta i s'endinsa al bosc. 12 min.

Aquest camí fa una diagonal molt llarga de baixada a la pista forestal just on hi ha el pas canadenc. Així doncs, en arribar a la pista girem a la dreta i creuem el pas canadenc. Seguim per la pista forestal sense deixar-la ( a menys que es vulgui retallar camí i agafar el PR) fins arribar a Cal Trisca. 40 min.

Temps Total: 2 h.

 

 

 

 

 

C a l T r i s c a - Carrer Major, 14 - 25721 - Nas -Bellver de Cerdanya - N 42.348716' E 01.743585 - Tel. 628 56 84 77